30. april 2021
Od 3.5.2021 pouk v celoti v prostorih šole
Spoštovani starši in učenci,

obveščamo vas, da bomo v  ponedeljek, 3. maja, ponovno začeli izvajati pouk skupinskih predmetov v prostorih glasbene šole. Tako bo ponovno celoten program delovanja naše šole brez izjem potekal v prostorih šole, in ne več na daljavo. 

Skladno z navodili pristojnega ministrstva, MIZŠ, bodo vaje orkestrov in zbora potekale v prilagojeni obliki. Nastope v dvorani pred publiko zaenkrat še odsvetujejo. Podrobnejše informacije o izvajanju pouka boste prejeli od učiteljev skupinskega pouka in dirigentov oziroma umetniških vodij orkestrov in zbora.

Ocenjevanje učencev v šolskem letu 2020/2021 bo potekalo v skladu z določili Sklepa o ukrepih za nemoteno opravljanje vzgojno-izobraževalnega dela v glasbenih šolah v šolskem letu 2020/2021, ki je bil objavljen v Ur. l. RS, št. 182/20.

Letni izpiti in sprejemni preizkusi za vpis v glasbeno šolo bodo potekali skladno s šolskim koledarjem za glasbene šole in Letnim delovnim načrtom naše šole za šolsko leto 2020/2021.

Zelo si želimo, da bi pouk do konca šolskega leta potekal v šolskih klopeh, zato vas prosimo, da skupaj z nami upoštevate priporočila za zajezitev in preprečevanje okužb.

1.    Vstop v šolo je ob upoštevanju ustrezne higiene rok in razkuževanju rok dovoljen le zdravim učencem in zaposlenim.

2.    Vsi zaposleni in učenci v objektu šole in bližnji okolici šole nosijo maske, če je to le mogoče, tudi pri pouku. 

3.    Ostali obiskovalci šole lahko v šolo vstopijo le na podlagi predhodnega dogovora, ki ga lahko opravite na telefonski številki 03 710 2860. Tako nam boste omogočili, da ohranimo prostore varne za pouk naših učencev.


Z upoštevanjem vseh navedenih ukrepov bomo zmanjšali možnost za okužbo in s tem ščitili sebe in druge. Tako bomo povečali možnosti, da izpeljemo to šolsko leto do konca v prostorih glasbene šole, kar si neizmerno želimo. Za pravilno izvajanje samozaščitnih ukrepov mora odgovornost prevzeti vsak posameznik.

Pomembno:

-    Novi korona virus se najpogosteje prenaša preko izločkov iz dihal med ljudmi, ki so tesno skupaj, oziroma preko onesnaženih rok. 
-    Prenosi so posebej pogosti v zaprtih, prenatrpanih in neustrezno prezračevanih prostorih, kjer okužene osebe preživijo dlje časa z drugimi. 
-    Upoštevajmo priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja, zračenja ter čiščenja in razkuževanja. 
-    Virus v okolico izločamo s kihanjem, kašljanjem, glasnim govorjenjem, zato je priporočena medosebna razdalja vsaj 1,5 oz. 2 metra. V primeru, da je ta razdalja manjša, je tveganje za okužbo večje. 
-    Ob kihanju, kašljanju ali neposrednem dotikanju površin ali predmetov z umazanimi rokami, virus nanesemo na različne predmete in površine, kot so mize, delovne površine, gumbi na vratih, ročaji, držaji in ograje, denar… Drugi ljudje se lahko okužijo tako, da se dotaknejo teh onesnaženih površin, nato pa se dotaknejo oči, nosu ali ust, ne da bi si prej umili roke. 
-    Roke zato vedno smatramo kot onesnažene, izjema je le neposredno po njihovem umivanju ali razkuževanju. 
-    Z upoštevanjem vseh navedenih ukrepov zmanjšamo možnost za prenos povzročitelja okužbe in s tem ščitimo sebe in druge. Za pravilno izvajanje zaščitnih ukrepov je odgovoren tudi vsak posameznik.Mag. Gorazd Kozmus,
ravnatelj

 

Nazaj